Prietenii din Slatina

Luna Februarie a fost o lună în care evenimentele s-au succedat cu o viteză amețitoare. Și asta pentru că după succesul lansării cărții „ Povestea funcționarului care a devenit cuier”, a Danei Nichițelea, am mai avut încă două evenimente de lansare, la fel de reușite.  

Cea de-a doua carte tiparită sub marca Heyday Books, „Graffiti” scrisă de craioveanul Cristi Nedelcu s-a bucurat de două lansări, la Slatina și la Craiova, precum și promovarea acesteia la Radio Sud Craiova. 

Evenimentul de lansare de la Slatina a avut loc pe 26 Februarie, în cadrul Bibliotecii „ Ion Minulescu”.   Iar meritul a fost în egală măsură al autorului Cristi Nedelcu, cât și al directorului instituției, Dl. Florian Dumitrescu, cel care a reușit să adune un număr mare de cititori pasionați, fani ai scriiturii românești, dar mai ales ai scriitorului nostru.  

Ne-am bucurat tare mult ca evenimentul să fie moderat de scriitorul Dumitru Sârghie, prieten al autorului, devenind astfel și prietenul Editurii,  acesta reușind prin discursul lui să stârnească interesul și curiozitatea cititorilor pentru a răsfoi și achizitiona cartea „Graffiti”. Fragmentele pe care acesta le-a ales să le citească au fost susținute de proiectarea în fundal a pozelor care au stat la baza poveștilor creionate de Cristi.  

Înconjurat de prietenii din presa scrisă, radio și tv, într-o locație deloc străină acestuia, Cristi a vorbit extrem de lejer despre pasiunea pentru scris, dragostea pentru orașul Craiova și despre cum s-a ivit ideea cărții. A vorbit cu mândrie așa cum îi stă bine unui oltean. Și are și motive, pentru că modul în care a reușit Cristi să îmbine pasiunea pentru fotografie cu dragostea pentru scris, fac din „Graffiti” o carte pe care orice #cititoralintat și-ar dori să o aibă in bibliotecă.  

Și pentru că am dorit ca acest eveniment să fie unul special,  încheierea i-a aparținut cunoscutului Ion Crețeanu, un păstrător al tradiției și folclorului românesc autentic. Ion Crețeanu nu cântă doar cu cobza ci și cu inima, baladele și doinele cântate de acesta impresionând pe toți cei prezenți. Și-i mulțumim pentru emoția creată.  

Pe curând, dragilor!

Fii la curent cu ultimele lansări Heyday Books!