Despre cum am cucerit Craiova…

Când trei moldovence ajung în inima Olteniei, orașul Craiova, doar lucruri bune se pot întâmpla. Participarea Editurii Heyday Books la Târgul de Carte Gaudeamus Craiova a fost o experiență care va rămâne mult timp în topul episoadelor frumoase cu care ne putem mândri.  Asta pentru că am descoperit oameni minunați, ne-am regăsit cu prietenii pe care îi cunoșteam doar din online, ne-am făcut unii noi, ne-am fotografiat cu #cititoriialintati care ne-au vizitat în colțul Heyday Books și cel mai important, am lansat oficial cartea „Graffiti” aparținând scriitorului locului, Cristi Nedelcu.

Ne alintăm nu doar cititorii, ci și scriitorii Editurii. Vă menționam anterior că, pe lângă lansarea de la Slatina și înainte de lansarea de la Teatrul „Marin Sorescu”, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, am făcut o scurtă vizită și pe la Radio Sud Craiova. În  emisiunea Happy Hours cu Oana Baban am povestit despre întâlnirea noastră cu Cristi, despre cum a apărut ideea cărții „Graffiti”, despre inspirație și întâmplări frumoase, despre idei multe și inedite, despre planuri de viitor și…alte cele.

Cristi Nedelcu este iubit și apreciat în Craiova. Asta am văzut și simțit la evenimentul de lansare a cărții „Graffiti”, unde a participat un număr impresionant de oameni, de la familie,  prieteni, colegi sau foști colegi ai scriitorului, la oameni din presa scrisă, Radio și TV sau fani ai acestuia. Unii dintre ei au vrut să-și arate prețuirea și repectul pentru Cristi și munca acestuia, urcând pe scenă alături de noi. Scriitoarea Xenia Negrea a fost unul dintre invitații care ne-a copleșit cu vorbele frumoase și încărcate de căldură, subliniind că acele simple inscripții sau mesaje de pe zidurile orașului Craiova, considerate de unii drept acte de vandalism sau mâzgălituri, pot ascunde în spatele lor povești de viață, experiențe chinuitoare sau întâmplări frumoase. Și Cristi le-a dat viață în cartea lui. Iar actița Teatrului pentru copii și tineret „Colibri” din Craiova, Ionica Dobrescu, ne-a introdus în atmosfera poveștilor prin recitarea unor fragmente din „Graffiti”.

Iubim lansările de carte și asta pentru că se creează o atmosferă încărcată de emoție,  de râsete sincere și bună dispoziție, în care fanii și iubitorii de carte au posibilitatea să petreacă timp cu scriitorul preferat, să-l întrebe despre creația lui, să obțină autograf pe loc, dar mai ales să se pozeze cu acesta. Și Cristi, pentru cel puțin o oră, a fost acaparat de fanii lui, dovada fiind fotografiile în care apare înconjurat de oamenii care-i prețuiesc opera.

Mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat în „sufrageria” Heyday Books, au cumpărat produsele noastre,  s-au pozat cu deja celebra ramă #cititoralintat, ne-au spus o vorbă bună și ne-au făcut cunoscută munca pe platformele de socializare.

Și pentru că suntem mândre de munca noastră și orice reușită trebuie sărbătorită, sfârșitul de zi ne-a prins în fața unui pahar de vin și o masă absolut delicioasă, făcând planuri pentru următoarea perioadă.

Pe curând, dragilor

To be continued …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele lansări Heyday Books!